Skip to content
043 - 3476946

Mijn naam is Nikki Römkens. Sinds 2016 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut en oedeemtherapeut bij Fysiodaalhof. Het vak en de doelgroep spreken mij erg aan en dat heeft ertoe geleid dat ik mij verder wil specialiseren.

Sinds 2017 ben ik begonnen aan de Master Oncologie aan de Avans+ te Breda. Doordat heel veel mensen in Nederland te maken krijgen met kanker, namelijk 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 2,5 mannen, heeft een oncologiefysiotherapeut deze mensen meer te bieden. Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen in allerlei stadia van kanker en bij verschillende medische behandelingen van kanker.

Tijdens deze opleiding word ik opgeleid om de oncologie patiënt met meer complexe problematiek echt iets te kunnen bieden. De combinatie van oedeemtherapie en oncologie komt veel voor. Als voorbeeld: een vrouw met borstkanker die tijdens of na haar behandelingen te maken krijgt met vochtophopingen. Deze patiënt kan bij ons in de praktijk geholpen worden om haar oedeemklachten te verminderen en daarnaast de lichamelijke en psychische bijwerkingen van de medische behandeling zo gericht mogelijk aan te pakken.
U staat in onze praktijk centraal, en in overleg met u kiezen wij voor een adequaat behandelplan.

Verbijzonderheden:

· Algemeen fysiotherapeut
· Oedeemtherapeut / Manuele Lymfedrainage
· Master Oncologiefysiotherapie i.o
Specialisaties:
· Oedeemtherapie / Manuele lymfedrainage
· Mulligan concept A + B + C
· Aanmeten FarrowWrap en Therapeutisch Elastische Kousen
· Schouder Netwerk Maastricht Heuvelland

Life spreuk:
“Leef met vlag en wimpel, maar houd het simpel!”