skip to Main Content
043 - 3476946

Mijn naam is Guus Smeets, ik ben sinds 1979 werkzaam als fysiotherapeut in de wijk Daalhof. Ik doe dit nog steeds met veel plezier, mede door de enthousiaste collega’s. COPD en Claudicatio intermittens therapieën zijn mijn specialisaties binnen de praktijk.

Ik ben tevens als sportfysiotherapeut en bedrijfsfysiotherapeut werkzaam geweest. Ik ben in 1979 als algemeen fysiotherapeut in Heerlen afgestudeerd. Hierna heb ik verschillende applicatie cursussen gevolgd waaronder sportfysiotherapie, bandageren, medische trainingstherapie en revalidatie. Medische trainingstherapie is een tak van oefentherapie waarbij de patiënt met of zonder hulp van speciaal geconstrueerde apparatuur de oefeningen zelf uitvoert. Waarbij het hoofddoel is dat de patiënt na de behandeling gezonder is dan dat hij/zij was voor het ontstaan van de ziekte.

Bij COPD patiënten is het hoofddoel de kwaliteit van leven zoveel mogelijk te verbeteren. Voornamelijk d.m.v. looptraining, met of zonder zuurstof, en krachttraining. De Claudicatio behandeling verloopt eigenlijk volgens de richtlijn en het claudicatio netwerk waar we bij zijn aangesloten.

Life spreuk:
“A good hockey player plays where the puck is. A great hockey player plays where the puck is going to be.”